نرم افزار
قبل از اختراع نرم افزار، به اسباب و وسایل در انگلیس، سخت افزار یا هارد ور می گفتند. در سال هزار و نهصدو پنجاه و هشت شخصی به نام جان توکی برای این اختراع واژه ی نرم افزار یا سافت ور را انتخاب کرد که در مقابل واژه ی سخت افزار قرار دارد.
نرم افزار کامپیوتری برنامه ای تشکیل شده از زبان ماشین است وشامل دستورالعمل های دقیق است که هدف خاصی را دنبال می کند. این نرم افزار ها توسط برنامه نویسان تدوین و انتشار داده می شود.
برنامه نویسان می توانند در هر مکانی و با داشتن یک لپ تاپ ساده کار خود را انجام دهند. هر برنامه شامل هزاران کد است که با الگوریتمی خاص توسط برنامه نویسان کنار هم قرار گرفته اند و فقط ظاهر گرافیکی نرم افزار قابل مشاهده است و اقدامات دیگر برنامه نویسان از دید شما پنهان می ماند.
نرم افزار ها را می توان با توجه به معیار های مختلفی دسته بندی کرد. از جمله معیار های مهم برای دسته بندی آن ها، توجه به هدف و کارایی نرم افزار، نوع کاربر و عملکرد نرم افزار و … می توان مورد بررسی قرار داد.
این نمونه نرم افزار ها به عنوان ابزار برنامه نویسی شهرت دارند و از این دسته برای نوشتن سایر برنامه های کاربردی استفاده می کنند.
ابزارهایی که به برنامه نویسان برای خلق یک برنامه ی کاربردی دیگر کمک می کنند شامل ویرایشگر متن، مترجم ها و مفسرها هستند.
کار کامپایلرها یا مفسرها این است که کد های نوشته شده را به زبان کامپیوتری می فهمند و ترجمه می کنند.
مترجم ها نیز کد ها را اجرا می کنند.
برای راه اندازی و اجرای سخت افزار های کامپیوتری و سیستمی از نرم افزار های سیستمی استفاده می شود.
این گونه نرم افزارها نیازی به نصب ندارند و به سیستم عامل، درایوها و سرورها و همچنین برنامه های جانبی سیستمی گفته می شود.
یکی از مزیت های این نرم افزار ها این است که می تواند فایل های بدون استفاده و غیر ضروری را حذف کند و فایل های گم شده را جستجو کند.
زندگی در جهان با استفاده از رایانه ها و ابزارهای دیجیتالی بسیار جذاب تر و راحت تر از پیش شده است. این سخت افزارها به وسیله ی نرم افزار قابل استفاده و اجرا هستند.
امروزه طیف وسیعی از نرم افزارهای مختلف در دنیا وجود دارد. که در این مقاله سعی داشتیم به بررسی انواع نرم افزارها بپردازیم. البته که تعداد و انواع نرم افزارها بسیار بیشتر از چیزیست که در این مقاله گنجانده ایم مثلا نرم افزارهای اختراعی و نرم افزارهای کپی رایتی، مشاع و غیر مشاع، واسط و غیر واسط ، مکمل و سازگار، مشروط و جزئی .
لازم به ذکر است هر چه بیشتر نرم افزارها شناخته شده باشند چه از نظر انواع و اجزاء از جهت فنی و علمی سبب افزایش سطح کیفی و کارآمدتر شدن حمایت های حقوقی از این پدیده ی عجیب و پرکارقبرد معاصر می شود.
برای خرید اقساطی لوازم نرم افزاری میتوان به فروشگاه کاپیلا مراجعه کرد .